svimmelhet

Svimmelhet og Balanse

Behandlingen for svimmelhet avhenger av hvilken type du har. Med den første konsultasjonen ser vi på hva som foregår ved hjelp av spørreskjemaer og spørreskjemaer. Merk: dette kan gjøre deg svimmel; men dette går som regel over raskt. Deretter vil Robert diskutere hva han kan gjøre for deg og hva du kan gjøre hjemme om symptomene.

Behandling for svimmelhet og BPPV

BPPV kan behandles godt med bevegelser av deg og hodet. Hensikten her er at de løse ‘småsteinene eller krystallene’ går tilbake til stedet i vestibulærsystemet hvor de opprinnelig kom fra. Disse såkalte reposisjonsmanøvrene, som Epley-, Guffoni- eller Semont-manøvrene, blir først forklart for deg. Så fremfører vi dem sammen. Du kan bli svimmel under behandlingen; men dette går som regel over raskt.

Behandlingens varighet og hyppighet

Ofte er det allerede en reduksjon i plager etter første behandling. Du vil få øvelser med hjem for å trene på svimmelhetssymptomene enda lenger unna. En ny konsultasjon følger vanligvis etter en eller to uker.

Behandling med vestibulær tilvenning

Behandlingen er rettet mot å redusere svimmelhet og forbedre balansen. Dette kalles vestibulær tilvenningstrening. Du gjør doserte øvelser som trigger plagene. På denne måten trener du hjernen din til å gjenopprette balansen. Og på grunn av de andre strukturene, som øyne og posturale muskler, som spiller en rolle i balansen, fungerer de bedre sammen.

Behandlingens varighet og hyppighet

Denne behandlingen krever at du trener daglig hjemme. Du kommer til praksisen 6 til 10 ganger og behandlingen varer i noen måneder totalt.

Les mer

svimmelhet

HVORDAN KAN VI HJELPE DEG?

Er du nysgjerrig på hva FysiOn kan hjelpe deg med? Ta kontakt med klinikken. Vi har ingen venteliste. Du kan bestille time i dag.

94728835