nakkesmerter

Nakkesmerter

Nakkesmerter er vanlig hos både unge og gamle. Plagene kan for eksempel oppstå ved feil holdning, hyppig arbeid ved et skrivebord, en ulykke der nakken har fått et alvorlig slag eller slitasje i nakken.

 Hvilke typer nakkesmerter er det?
1. Spesifikke smerter består av slitasje i nakken, degenerasjon, nakkebrokk eller slitasjegikt og disse plagene forekommer ofte hos eldre mennesker. FysiOn hjelper deg gjerne med å lære å håndtere denne typen nakkesmerter.
2. Ikke-spesifikke smerter, også kjent som vanlige (mekaniske) nakkesmerter, er de vanligste. Smertene i dette tilfellet er hovedsakelig forårsaket av overbelastede eller anstrengte muskler/sener i nakken og en dårlig holdning. Vi kan håndtere denne formen veldig bra.
3. Whiplash – smerter etter en ulykke, eller whiplash, er mer enn bare smerter i nakken. Plagene er ofte forårsaket av en plutselig bevegelse av hodet frem og tilbake og kan ofte vedvare i lang tid. Vi har også gode behandlingstilbud for dette hos FysiOn.

Din behandling for nakkesmerter

Fortsett å bevege deg (forsiktig) selv om du har vondt. Dette forhindrer at nakken din blir stiv. Smerter går ofte over av seg selv på grunn av “naturlig bedring”. Men hvis plagene fortsetter å komme tilbake, anbefales det sterkt at du gjør noe med det raskt for å forebygge kroniske smerter.

FysiOn har i årevis vært spesialisert på å behandle og løse ulike typer smerter. Under den første avtalen (inntaket) vil terapeuten din utføre en undersøkelse med fokus på nakken og ryggraden.

Du vil få innsikt i hvor smerter dine kommer fra, slik at du også forstår årsaken til smerter dine.

Målet med vår behandling er å redusere muskelspenninger, redusere smerter og øke styrken og stabiliteten i nakken. Vi gir også tips og råd for din holdning.

Behandlingsmetoder for nakkesmerter

Avhengig av undersøkelsen vil det bli bestemt hvilken behandlingsmetode som er mest effektiv for dine smerter. Dette kan for eksempel være følgende behandlingsmetoder:

  • Manuell terapi
  • Medisinsk taping
  • Dry Needling
  • Triggerpunktmassasje
  • Puste- og avspenningsøvelser
  • Mobilitetsøvelser
  • Rådgivning (arbeids)holdning
  • Halskrage

Bestill time hos FysiOn

Vil du raskt bli kvitt den stive følelsen og plutselige skytesmerter i nakken? Å kunne bevege seg bedre og smertefritt handler om én telefon til FysiOn. Robert har spesialisert meg på å løse nakkesmerter. Selv om klagene dine stadig går igjen, er det viktig å kontakte oss! Han kan ofte forhindre forverring av plager på grunn av dette.

Les mer

nakkesmerter

HVORDAN KAN VI HJELPE DEG?

Er du nysgjerrig på hva FysiOn kan hjelpe deg med? Ta kontakt med klinikken. Vi har ingen venteliste. Du kan bestille time i dag.

94728835